Atelier Alter Ego en coaching

Voor Atelier Alter Ego is het een belangrijk uitgangspunt om de mens als geheel te zien. God heeft ons als complete mensen geschapen met een lichaam, verstand, ziel (emoties, gedachten, wil) en een hart. Emoties hebben meer impact op onze lichamelijke gezondheid dan we denken. Wanneer we slecht slapen door gepieker, onrust, zorgen of angst heeft dat een rechtstreeks gevolg op onze gezondheid. Je zit dan ook letterlijk niet lekker in je vel. Van belang is het dus om lichamelijke klachten en ongemakken serieus te nemen en ze te bezien in het licht van de omstandigheden. Want zij kunnen duiden om innerlijke blokkades, belemmeringen of pijn.

Iedereen heeft zo zijn of haar eigen redenen om de hulp in te roepen van een coach. De stap om een coach in te schakelen is vaak een moeilijke en een grote. Een stap naar een coach of andere hulpverlener lijkt een uiting van zwakte, maar is juist een daad die getuigt van kracht en wijsheid. Het is de eerste stap naar inzicht, herstel en groei. 

 Wat Atelier Alter Ego onderscheidt is dat er gecoacht wordt met als uitgangspunt dat God liefde is en voor Hem niets onmogelijk is. Hij wil genezen, redden, zegenen, groei en vrucht geven. God geeft ons hoop, moed en hulp, daarom hoeven wij niet hopeloos, machteloos en hulpeloos te zijn. Aan de slag bij Atelier Alter Ego betekent: jij, God en coach; een sterk team. Voor Atelier Alter Ego zijn er 5 woorden die centraal staan in het coachingstraject en die je helpen om weer veerkrachtig, wijzer en vitaler in het leven te kunnen gaan staan: 

 hoop – onderwijs – betrokkenheid – praktisch – tijd Hoop 

Atelier Alter Ego wil hoop geven wanneer jij het gevoel hebt dat alle hoop is verdwenen. Er is namelijk altijd hoop. Waar mensen falen en menselijk handelen tekort schiet leert God ons dat er meer is. Daar waar Hij de ruimte krijgt om met Zijn wijsheid en genezende kracht een het werk te mogen gaan, gaat er daadwerkelijk iets veranderen.

Onderwijs 
Onderwijs heeft alles te maken met luisteren, kennisoverdracht en inzicht verkrijgen. Atelier Alter Ego wil je leren wat de Bijbel zegt over situaties waarin je terecht bent gekomen en hoe je verder kunt. Maar daarnaast ook toepassing van de cognitieve gedragstherapie, innerlijk kindtherapie, en het goed leren omgaan met stress vanuit vitaliteitscoaching. 

Betrokkenheid 
Atelier Alter Ego wil betrokken zijn. Dat houdt in dat je mag weten dat – hoe groot of hoe klein je moeiten ook zijn – je voelt dat je serieus genomen wordt. Je ervaart dat je het waard bent om geholpen te worden. Er wordt naar je geluisterd, je wordt gezien, gekend en een tijdje met jou opgetrokken. 

Praktisch 
Praten helpt, maar dat is niet de hele oplossing. Daarom geeft Atelier Alter Ego je ook gerichte adviezen en opdrachten zodat je direct zelf aan de slag kunt. Het is belangrijk dat je weet en ervaart dat je geen slachtoffer hoeft te blijven maar zelf verantwoordelijkheid kunt nemen tot verandering. Vast onderdeel van de begeleiding is het kort schrijven van een gespreksverslag door de coachee, naar aanleiding van een gesprek. 

Tijd 
Tijd is op je weg van herstel, inzicht of verandering belangrijk. Niet alleen het ‘tijd nemen voor…….’ maar ook tijd als het gaat om het plannen van afspraken. Atelier Alter Ego wil je de tijd en mogelijkheden bieden die jij nodig hebt. Soms heb je een lang gesprek nodig, soms een kort gesprek, of juist een hele dag om verder te kunnen. Atelier Alter Ego biedt je de mogelijkheid om zelf een ‘pakket’ samen te stellen dat jou helpt in de fase waarin je nu bent. Ga hiervoor naar Tarieven, en maak de keuze die jou het beste past.